Radionice

Fantastinis-peizazas-57x25cm-Fantastic-landspace-width940

Radionice su namjenjene svima koji uživaju u crtanju, osobnom razvoju, inovacijama i dobrom druženju.
Osim programa za odrasle osmislili smo i program za djecu i roditelje.

Mogućnosti korištenja metode su u svrhu:
– osobnog razvoja
– rada s drugim ljudima ( art terapija )
– rada u odgojno-obrazovnim ustanovama – rad s djecom
– obiteljskog druženja

Dodatne informacije:
– dob i obrazovanje nisu važni
– umjetničko predznanje i crtačke vještine nisu potrebne
– pribor i materijal za radionicu je osiguran

Metoda crtanja fraktala namijenjena je svima koji mogu držati olovku u ruci te njome nacrtati crtež i lijepo ga obojiti. Neka djeca su već s četiri godine u stanju crtati i bojiti fraktalne crteže, naravno uz pomoć roditelja/voditelja. Gornje dobne granice nema.

Programi edukacije tako su strukturirani da svi zainteresirani kreću od vlastitog istraživanja tehnike i crtanja fraktalnih crteža. Prvo je potrebno nacrtati 1. ciklus u svrhu razumijevanja pravila crtanja i dobivanja vlastitog iskustva, a zatim pojedinci mogu nastaviti s edukacijom  kako bi svoje iskustvo i znanje primijenili u svom poslu.

PROGRAMI:
OSNOVNI PROGRAM
NAPREDNI PROGRAM
SPECIJALIZIRANI PROGRAMI
RADIONICA ZA DJECU (I RODITELJE)
INDIVIDUALNE KONZULTACIJE
SKYPE EDUKACIJA

 

OSNOVNI PROGRAM – 1. i 2.dio

Moguće je sudjelovanje samo u 1. dijelu s mogućnošću naknadnog uključivanja u 2. dio.
U 1. dijelu osnovnog programa radionica polaznici crtaju svoj prvi dijagnostički fraktal te uče pravila crtanja korekcijskih (terapeutskih) fraktala.  Informacije dobivene na 1. dijelu radionice dostatne za crtanje 1. ciklusa (ciklus se sastoji od crtanja 21 crteža u razdoblju od cca 45 dana) ili crtanje mini ciklusa (nekoliko crteža po želji).
U 2. dijelu osnovnog programa polaznici uče o funkciji crte i boje te se sami okušavaju u analizi svog vlastitog dijagnostičkog crteža.
Na radionici polaznici dobivaju informacije o raznim tehnikama crtanja fraktala te njihovoj primjeni u radu s djecom i odraslima u obitelji i raznim institucijama.
Cijeli osnovni program namijenjen je prvenstveno za osobni rast i razvoj, no ujedno je i osnova za daljnje napredovanje i mogući rad s drugim ljudima.

 

DIJAGNOSTIČKI FRAKTAL – crta se zatvorenih očiju, a boje biraju također zatvorenih očiju. Boja se po određenom sistemu. Dijagnostički fraktal nam služi za utvrđivanje “dijagnoze”. Pomoći njega vidimo unutarnje stanje čovjeka.

dijagnostički fraktali

KOREKCIJSKI FRAKTALI – crtaju se zatvorenih očiju, ali po zadanim pravilima korekcije. Boje se biraju svijesno te se također njima boja po pravilima. Ovim fraktalima osoba korigira unutarnje stanje te ga dovodi u stanje harmonije.

korekcijski fraktali

 

NAPREDNI PROGRAM

Na naprednom programu dublje ulazimo u analizu te vježbamo analizirati fraktalne crteže. Polaznici uče crtati novu tehniku crtanja frkatala (kontrolni fraktalni crtež) te dobivaju više informacija o primjeni metode u raznim životnim situacijama.
Nakon ove radionice polaznici se mogu spremati za ispit nakon kojeg dobivaju certifikat 1. stupnja.
Za one željne daljnjeg napredovanja jednom godišnje organiziramo radionice koje osobno vodi autorica metode crtanja frkatala Tanzilija Polujahtova. Te radionice namijenjene su polaznicima određenih profesija (radionica za psihologe, za pedagoge, za medicinske radnike…).

 

ISPIT

Da bi polaznik izašao na ispit potrebno je slijedeće:

  • nacrtani ciklus po pravilima
  • rad s drugim ljudima (uz supreviziju)
  • odslušane radionice RUKA ZDRAVLJA, FRAKTALI NA ŽIVOTNI ZADATAK i DJEČJI SVIJET FRAKTALA
  • mapa s što više raznolikih fraktalnih crteža

 

SPECIJALIZIRANE RADIONICE – u trajanju od 3 do 4 sata

Nakon završenog osnovnog programa moguće je sudjelovanje na specijaliziranim radionicama u kojima će se učiti nove tehnike crtanja frkatala.
Sam naziv radionice govori o temama kojima ćemo se baviti na radionici.

  • FRAKTALI NA ŽIVOTNI ZADATAK I FRAKTALI PODRŠKE
  • RUKA ZDRAVLJA
  • DJEČJI SVIJET FRAKTALA
  • EMOCIONALNI I KRISTALNI FRAKTAL, EMOCIONALNI PORTERT
  • FRAKTALI I UMJETNOST (FRAKTALNA MANDALA)

 

Fraktali podrške i umjetnički fraktali

 

Fraktali na životni zadatak i fraktali podrške crtaju se za rješavanje specifičnih situacija/problema.

Ruka zdravlja se crta u svrhu poboljšanja zdravlja.

Umjetničkim fraktalima oslobađam kreativnost. Ovo su jedini fraktali kod kojih nema pravila.

Dječji svijet fraktala je specijalizirana radionica namijenjena ljudima koji žele raditi s djecom. Na radionici pokazujem vježbe crtanja fraktala te objašnjavam kako upute za crtanje korekcijskih fraktala približiti i pojasniti djeci određene dobi.

Kristalni fraktal uma i emocionalni fraktal su posebne vrste fraktala. Crtaju se na drugačiji način. Prije crtanja potrebno je odrediti/osvijestiti početno stanje u kojem se osoba nalazi te definirati cilj koji želi ostvariti. Zatim se točkama i crtama kreira kristal/fraktal koji pomaže u ostvarenju cilja. Kristalni fraktal uma se boja tonovima samo jedne boje, a emocionalni fraktal se ne boja.

 

 

Cijena radionica:
Osnovni program 1. dio (u trajanju od 8 sati) – 750 kn
Osnovni program 2. dio (u trajanju od 7 sati) – 550 kn
Vikend intenziv – Osnovni program 1. i 2. dio – 1300 kn
Specijalizirane radionice (u trajanju od 3 do 4 sata) – 300-500 kn
Individualne konzultacije – 150 kn po satu (+ pdv)

 

“ČAROBNI SVIJET BOJA” radionice za djecu i odrasle

MALA ŠKOLA CRTANJA FRAKTALA – program za djecu
RADIONICA CRTANJA FRAKTALA  – program za roditelje

PROGRAM JE NAMIJENJEN:
– djeci koja žele razvijati kreativnost i raditi na poboljšanju kvalitete života
– djeci s posebnim potrebama
– djeci koja su proživjela neki stresan događaj u životu (bolest, rastavu roditelja, gubitak voljene osobe…)
– roditeljima koji žele podržati svoju djecu u njihovu razvoju i napretku
– roditeljima koji žele doživjeti osobnu promjenu

MALA ŠKOLA CRTANJA FRAKTALA crtanja fraktala namijenjena je djeci od 1. – 8. razreda. Sastoji se od 12 zasebnih radionica koje će se održavati jedan puta tjedno u trajanju od 1,30 sati.
Na svakoj radionici djeca će crtati fraktal podrške te kroz priču o bojama i crtama saznati više o univerzalnim životnim principima.

RADIONICA CRTANJA FRAKTALA namijenjena je roditeljima. Radionica će se održati na samom početku održavanja male škole kako bi se roditelji educirali i naučili kako pratiti djecu u njihovom radu.
Trajanje radionice: 4 sata

Više o radionicama pročitajte ovdje

Cijena radionice:
Program za djecu  – 300 kn mjesečno (4 radionice)
Program za roditelje – 400 kn

dječji fraktali
cijelu galeriju dječjih radova pogledajte ovdje

 

FRAKTALI I UMJETNOST

Ljudi osim što verbalno komuniciraju, komuniciraju i vizualno. Jeste li znali da preko 70% iz okoline primamo osjetilom vida? Da bismo vidjeli, a ne samo gledali, potrebno je odgajati pažnju i razvijati percepciju. Razvijanje percepcije (i intuicije) omogućuje ljudima da vide ono vidljivo, ali i ono oku nevidljivo.

Jedno od glavnih pravila je da fraktal mora biti lijep i skladan. Kako to postići naučit ćete na radionicama u sklopu ciklusa „Fraktali i umjetnost“ u kojima ćemo osvještavati vizualni jezik (likovne elemente i principe njihove gradnje) te razvijati percepciju, osjetljivost i osjetilnost.
Na vlastitim radovima i umjetničkim djelima pomoću kreativnih vježbi istraživat ćemo osnovne likovne elemente od kojih je djelo stvoreno. U zasebnim radionicama naučit ćete i nove tehnike crtanja fraktala poput mandale, kristalnog fraktala uma i emotivnog fraktala.

 

Više o radionici pročitajte ovdje

 

 Doživljaji polaznica s radionica:

– Vladala je velika pozitivna energija.

– Oslobađa kreativnu energiju i potencira osobni razvoj.

– Izgledalo je zanimljivo kad sam pročitala preko interneta, a otvorilo se kompletno novo područje koje me jako zanima i veseli. Hvala!

– Za vrijeme crtanja fraktala osjećam da se nalazim u sigurnom utočištu. Slično kao prilikom čitanja neke dobr knjige. Vanjski svijet išćezne, a opterećujuće misli ispare. U pozadini čujem umirujući glas voditeljice i sve je u ravnoteži. Zahvalna sam na tome.

– Jednostavna tehnika kojom se postižu veliki rezultati

– Osjetila sam kako počinjem uranjati u samu sebe, polako se put razgrće. Fraktali otvaraju niz mogućnosti da poradiš na sebi, izvučeš iz sebe nešto što je možda skriveno, zakopano, a s druge strane to je toliko slojevito i čarobno, s brojnim mogućnostima. Osjećala sam se kako se otvaram u slojevima i pri tome se osjećam uzvišeno i u nekoj novoj dimenziji, drugačija, a opet ista.

– Novo, dražesno, korisno, snažno, jako radosno!

– Veliki porast energije nakon što se započne crtati fraktal, nestaju misli, osijeća se potpuna mentalna opuštenost i mir. Kao vrsta meditacije.

– Otvaranje potpuno novog područja izražavanja kreativnosti koja ciljano (umno) može biti usmjerena za osobni razvoj. Izuzetno značajna i snažna tehnika za razvoj svijesti i stabiliziranje podsvjesti!

 

2 CIKLUS 21-2